050-2600008

Dakdekkersbedrijf Dak Montage Noord

Wat kost nieuwe dakbedekking? 

De kosten van een nieuwe dakbedekking kunnen al snel hoog oplopen. Het is dus belangrijk om u goed te laten informeren. In deze blog kunt u alles lezen over de kosten van de verschillende soorten dakbedekking. Dak Montage Noord werkt met kwalitatieve en duurzame dakbedekking. Dit splitsen wij uit in vier verschillende soorten dakbedekking. De bitumineuze dakbedekking, de kunststof dakbedekking, de EPDM-dakbedekking en als laatste de zinken dakbedekking. Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen voordelen, het is belangrijk om te weten welke soort het beste bij uw situatie past. Hieronder worden de verschillende soorten dakbedekking uitgesplitst en toegelicht.  

Bitumineuze dakbedekking 

Bitumineuze dakbedekking wordt nog steeds veel gebruikt voor platte daken en daken met een helling. Deze soort dakbedekking is flexibel en daarom ideaal voor complexe daken. Bitumeuze dakbedekking heeft veel dezelfde eigenschappen als de ouderwetse teer dakbedekking. In tegenstelling tot teer, wordt bitumen gemaakt vanuit de resten van diesel en benzine. De bitumineuze dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. De kosten van bitumineuze dakbedekking zijn aanzienlijk later dan die van synthetische dakbedekking. De kosten verschillen sterk per situatie, daardoor is het lastig om een indicatie te geven. De bitumineuze dakbedekking is de goedkoopste variant onder onze verschillende soorten.  

Kunststof dakbedekking 

Net als bitumineuze dakbedekking is kunststof dakbedekking geschikt voor platte daken en daken met een helling. Het voordeel van kunststof dakbedekking is het feit dat er geen brander gebruikt hoeft te worden én het is gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Kunststof dakbedekking is dus een stuk duurzamer vergeleken met de andere soorten. Kunststof is licht maar sterk materiaal, hierdoor blijft het onderhoud beperkt. De kunststof dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van minimaal 25 jaar. De prijs van kunststof dakbedekking is, net zoals de bitumineuze dakbedekking, lager dan de EPDM- en zinken dakbedekking.  De kosten verschillen sterk per situatie, daardoor is het lastig om een indicatie te geven. De kunststof dakbedekking is na bitumineuze dakbedekking de goedkoopste variant onder onze verschillende soorten. 

EPDM-dakbedekking  

EPDM-dakbedekking, wat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is de laatste jaren erg populair geworden. Het materiaal bestaat uit een combinatie van verschillende elastomeren en rubbers, waardoor het is geschikt voor platte en licht hellende daken. Dit lichtgewicht materiaal is flexibel en kan ook zonder brander aangebracht worden. Daarnaast scheurt het niet, waardoor het materiaal ook geschikt is om groen op uw dak te laten groeien. EPDM-dakbedekking gaat gemiddeld meer dan 50 jaar mee. De kosten van EPDM-dakbedekking zijn aanzienlijk hoger dan die van de andere soorten. Dit is mede te danken aan de levensduur en kwaliteit van het materiaal. De kosten verschillen sterk per situatie, daardoor is het lastig om een indicatie te geven. De EPDM-dakbedekking is de duurdere variant onder onze verschillende soorten. 

Zinken dakbedekking  

Zinken dakbedekking is gemakkelijk materiaal om mee te werken, waardoor het vaak gebruikt wordt als gevelbekleding. Doordat zink een gemakkelijk te bewerken product is wordt het voor zowel grote als kleine gevels gebruikt. Belangrijk om op te letten is de combinatie met bepaalde materialen waardoor zink sneller kan roesten of afbreken. Koper, asfalt, vers beton en niet gegalvaniseerd ijzer kunnen hier een negatieve invloed op hebben. De kosten van zinken dakbedekking gemiddeld iets hoger dan die van de bitumineuze en kunststof dakbedekking. De kosten verschillen sterk per situatie, daardoor is het lastig om een indicatie te geven. De zinken dakbedekking zit in de middenklasse qua prijs onder onze verschillende soorten. 

Conclusie 

Het is belangrijk om u goed te laten informeren welke soort dakbedekking het beste bij uw situatie past. Iedere soort heeft zijn eigen voordelen die passend zijn bij een bepaalde situatie. Voor meer informatie over de kosten kunt u telefonisch contact opnemen of een mail sturen naar onze klantenservice.   

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag hier uw offerte aan 

Locatie Dak Montage Noord

Sitemap

Projecten

FAQ

Privacy verklaring

VCA certificaatVerbidak Vereninging Dakbeddingsbranche Nederland
 

Telefoon Dak Montage Noord

Dak Montage Noord

Tel: 050-2600008
Mobiel: 0651236154
 

E-mail: info@dakmontagenoord.nl

Dak Montage Noord
8.8 / 10 - 33 Beoordelingen

Post- en bezoekadres: Industrieweg 43
9781 AC  Bedum

 

 

Dak Montage Noord

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 - 42 reviews

Telefoonnummer Dak Montage Noord

E-mail Dak Montage Noord

Facebook Dak Montage Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag hier uw offerte aan 

VACATURE DAKDEKKER

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dakbedekking?
Vul dan het formulier in:

 

Dak Montage Noord Groningen