050-2600008

Dakdekkersbedrijf Dak Montage Noord

Veelgestelde vragen

 • Wilt u graag besparen op uw dakbedekking kosten? Dat begrijpen wij goed want van hoge kosten wordt natuurlijk niemand vrolijk. Om te zorgen dat u kunt besparen op de kosten hebben we een aantal tips.

  De eerste tip die we u geven is dat u werk uit onze handen neemt. Hierbij gaat het dan om voorbereidend werk. Wanneer u nieuwe dakbedekking wil laten plaatsen zou u de oude bedekking er alvast kunnen afhalen. Dit scheelt een hoop uurloon waardoor het totale kostenplaatje lager wordt. We raden wel aan om goed om uw veiligheid te denken zodat u niet van het dak valt.

  De tweede tip, u kunt gaan voor een goedkopere soort dakbedekking. Wanneer u kiest voor een goedkopere soort kan dit ook voor een fikse kostenvermindering zorgen. Wel is de levensduur hiervan meestal korter. U moet zich dus afvragen hoelang u er nog blijft wonen, of gebruik blijft maken van het pand. Op de langere termijn zal u dus meer onderhoud moeten plegen. Daarom zou u ook kiezen om voor een duurdere soort te gaan om op lange termijn te besparen.

  Wanneer u toch al uw dak laat vervangen kunt u net zo goed deze goed laten isoleren. Dit brengt uiteraard weer wat extra kosten met zich mee. Maar net zoals een duurdere soort dakbedekking zal dit zich uiteindelijk uitbetalen. Warmte stijgt immers naar boven en wanneer u een goed geïsoleerd dak heeft zal dit langer in de woonruimte blijven. En bespaard u dus ook uw energiekosten. Ook zal in de zomer de hitte minder snel naar binnen dringen.

 • Hoe vaak en hoe u daken moet onderhouden ligt sterk aan het soort dak. Zo hebben rieten daken meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld dakpannen. Wat voor dak u ook heeft het is sowieso verstandig om jaarlijks uw dak te inspecteren. Zo kunt u vroegtijdig problemen ontdekken.

  Rieten daken: Daken welke bekleed zijn met riet hebben elk jaar een onderhoudsbeurt nodig. Op het riet groeien namelijk mossen en grassen die uiteindelijk een dichte laag vormen. Hierdoor wordt de licht- en luchttoevoer afgesloten. Dit zorgt er weer voor dat het riet langer nat blijft na een regenbui. En dit zal uiteindelijk zorgen dat het riet eerder gaat rotten. Er zijn twee mogelijkheden om het rieten dak te onderhouden. Zo kunt u kammen en sprayen. Bij het kammen wordt de laag mos er als het ware afgeschaafd en bij het sprayen wordt er een algen doder gespoten. Het sprayen is alleen mogelijk wanneer er weinig mos op zit.

  Platte daken: Ook bij platte daken is zo nu en dan wat onderhoud vereist. Het gene wat u gemakkelijk zelf kunt doen is het goed schoonhouden van uw dak. Zo kunt u het dak reinigen met een hogedrukspuit en de bladeren en mos verwijderen. Wat ook kan gebeuren is dat er blazen ontstaan. Dit zijn bollingen van de dakbedekking waar lucht onder zit. Uiteindelijk kunnen hierdoor scheurtjes ontstaan waardoor er vocht doorheen kan sijpelen. Als u deze blazen constateert is het van belang deze te repareren.

  Dakpannen: In principe hebben dakpannen niet heel veel onderhoud nodig. Toch zou u ze wel goed schoon moeten houden. Er kan namelijk wel mos gaan groeien op uw dakpannen en deze scheiden natuurlijke zuren af die in uw dakpannen gaan zitten. Als het dan vriest kunnen de pannen kapot vriezen. U kunt dus geregeld uw dakpannen schoonspuiten met een hogedrukspuit. Ook kan u uw dakpannen laten impregneren waardoor er in het vervolg geen mos meer op zal groeien.

 • Bij de reparatie van een hellend dak kunt u zelf minder doen om op de kosten te besparen. Het gaat in principe hetzelfde in zijn werk als de reparatie van een plat dak. Aangezien het gevaarlijk is om een hellend dak te beklimmen raden we u af dit te doen.

  Het probleem kunt u waarschijnlijk zelf wel vinden. Dit is namelijk makkelijker dan bij een plat dak. In de meeste gevallen kunt u uw dakpannen goed bekijken vanaf de grond. Zo kunt u zien of er dakpannen scheef liggen of dat er scheuren in zitten. Ook kunt u binnen op zoek naar plekken waar het dak lekt. U kunt dit natuurlijk herkennen aan water druppels maar ook aan gele kringen. Toch zijn er wel problemen die iets lastiger te vinden zijn. Zo kunt u kapotte dakvorsten niet zo snel zien en ook een vervaagde glazuurlaag zal u niet snel herkennen. Mocht u het probleem niet kunnen vinden? Dan gaat onze dakdekker voor u op zoek.

  Wanneer het probleem is gevonden zal er een reparatie uitgevoerd worden. Missende of kapotte dakpannen zullen vervangen worden. Als de glazuurlaag versleten is zullen waarschijnlijk alle dakpannen vervangen moeten worden.

 • Wanneer u een plat dak wilt repareren of dit wilt laten doen zijn er een aantal stappen die worden genomen. Als u wilt besparen op de reparatie van uw dak zou u ook een aantal van deze stappen zelf kunnen uitvoeren.
  Het probleem analyseren: Deze stap kunt u hoogstwaarschijnlijk zelf doen, of dit heeft u misschien al gedaan. Bij lekkage weet u waarschijnlijk al waar het lek ongeveer zit. Mocht u het probleem nog niet weten kunt u dit makkelijk zelf doen door het dak op te gaan en vervolgens alles afspeuren.
  Het dak schoonmaken: Wanneer uw dak gerepareerd moet worden is het van belang dat het dak goed schoon is. Ook dit kunt u prima zelf doen. Zorg dat al het vuil er van af is.
  Dakreparatie: Vervolgens wordt de reparatie uitgevoerd. Wanneer het gaat om een kleine reparatie kan de dakdekker er voor kiezen om reparatiepasta te gebruiken om het dak zo weer waterdicht te maken. Als het gaat om een grotere reparatie zal het meer tijd in beslag nemen.
  Eindcontrole: Als de reparatie is uitgevoerd zal er nog een eindcontrole plaatsvinden. De dakdekker test dan of het dak dan weer waterdicht is.

 • Er zijn een aantal problemen waarbij dakreparatie nodig is. Hieronder zal u de meest voorkomende problemen zien staan, hier kunt u dus ook op letten tijdens een inspectie van uw dak.
  Lekkage: Wanneer u daklekkage heeft is het verstandig om op zeer korte termijn uw dak te laten repareren. Dit voorkomt dat u nog meer schade krijgt aan de dakconstructie. U kunt dit uiteraard herkennen aan daklekkage maar ook aan gele kringen op het plafond.
  Lekkende goten: Ook kunnen uw dakgoten lekken. Wanneer u dakgoten heeft van kunststof kunnen hier scheurtjes inzitten. Bij houten dakgoten kunnen er rotte stukken inzitten. Hierdoor kan het water op plekken komen waar dit niet hoort te komen. Dit kan zorgen voor meer vervolgschade. Houdt uw gaten dan ook goed schoon en controleer deze op scheuren op rot.
  Kapot loodwerk: Het is ook goed mogelijk dat na jaren het loodwerk zo ver versleten is dat er scheurtjes in komen of er hoekjes van af vallen. Het is aan te raden om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren. Zo verkleint u de kans op lekkage en eventuele vervolgschade.
  Bij platte daken zijn er ook nog een aantal extra zaken waar u op kunt letten. Zo kunt u kijken naar blazen of scheurtjes in de dakbedekking. Ook is het belangrijk dat de trimlijsten niet kapot zijn, dit kan ook lekkage veroorzaken. Als u grote plassen met water ziet liggen kan dit ook duiden op een probleem. Het water loopt dan namelijk niet goed weg want kan betekenen dat het dak verzakt is.

 • Vallen er tijdens een regenbui dikke druppels in uw woonkamer of ziet u vieze gele kringen op uw plafond? Dan is hoogstwaarschijnlijk uw dak lek. Dan is het een goed idee om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wanneer u last heeft daklekkage en u hier niet iets aan doet op korte termijn kan dit namelijk de dakconstructie aantasten waardoor u uiteindelijk met hoge kosten komt te zitten.
  Dus het eerste wat u moet doen als u lekkage constateert is kijken waar het lekt. Vervolgens kunt u ons bellen. Wij sturen dan direct een dakdekker naar u toe die het dak zal inspecteren. Als het gaat om een kleine reparatie zal de dakdekker dit direct kunnen uitvoeren. Wanneer het gaat om een grote reparatie zal er een vervolg afspraak gemaakt moeten worden op korte termijn. Wij zullen u dan een offerte aanbieden waar u op in kunt gaan. Wanneer u dit doet repareren wij uw dak op zeer korte termijn zodat de verdere schade beperkt worden en u niet meer tegen gele kringen hoeft aan te kijken.

  Neem nu snel contact met ons op

 • Hoge temperaturen kunnen effect hebben op sommige daken. Bij dakpannen of rieten daken heeft dit niet zoveel invloed, maar bij platte daken ligt het sterk aan het materiaal.
  Zo kan Bitumen dakbedekking zacht worden door hitte en hard door kou. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door bitumen te gaan waar APP of SBS is aan toegevoegd. Hierdoor zal de levensduur flink toenemen. Daarnaast bestaat er ook EPDM dakbedekking wat zeer flexibel is. Hierdoor zal het materiaal minder snel verouderen door hittegolven. Dakbedekking gemaakt van PVC heeft als voordeel dat het UV-bestendig is. Dit zal dus niet zeer heet worden wanneer de zon er op schijnt. Dit helpt ook flink met het tegenhouden van warmte in de zomer.
  Wanneer u kiest voor metalen of zink dakbedekking hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge temperaturen. Deze soorten dakbedekking is namelijk goed bestendig tegen hitte.

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag hier uw offerte aan 

Locatie Dak Montage Noord

Sitemap

Projecten

FAQ

Privacy verklaring

VCA certificaatVerbidak Vereninging Dakbeddingsbranche Nederland
 

Telefoon Dak Montage Noord

Veel gestelde vragen + antwoord Dakmontage

Dak Montage Noord

Tel: 050-2600008
Mobiel: 0651236154
 

E-mail: info@dakmontagenoord.nl

Dak Montage Noord
8.8 / 10 - 33 Beoordelingen

Post- en bezoekadres: Industrieweg 43
9781 AC  Bedum

 

 

Dak Montage Noord

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 - 42 reviews

Telefoonnummer Dak Montage Noord

E-mail Dak Montage Noord

Facebook Dak Montage Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag hier uw offerte aan 

VACATURE DAKDEKKER

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dakbedekking?
Vul dan het formulier in:

 

Dak Montage Noord Groningen