050-2600008

Dakdekkersbedrijf Dak Montage Noord

Wat te doen bij lekkage?

Niemand zit natuurlijk te wachten op een lekkage. Daarnaast kan een lekkage ook nog eens veel schade met zich meebrengen. U doet er dan ook goed aan om zo snel mogelijk de lek aan te pakken, maar dan wel op een goede en definitieve manier. Maar hoe doe je dit precies? Ook u zelf kunt belangrijkende handelingen nemen, zonder enige kennis te hebben, voordat de specialisten bij u op de stoep staan. In deze blog beantwoorden wij dan ook de vraag: wat te doen bij een lekkage?

Hoe ontstaat een lekkage?

Om een probleem bij de kern aan te pakken, is het handig om te weten hoe dit probleem tot stand is gekomen. Wat is de oorzaak en hoe kan dit in de toekomst voorkomen worden? 
Een lekkage kan meerdere oorzaken hebben en er bestaan verschillende soorten lekkages. De meest voorkomende oorzaak is een lekkage door achterstallig onderhoud. Wanneer je de waterleidingen of de leidingen van de Cv-ketel niet met regelmaat laat onderhouden, is de kans groot dat er een breuk ontstaat, waardoor jij met je voeten in het water staat.

Naast achterstallig onderhoud kan er natuurlijk ook een incident zijn plaats gevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende wasmachine. In de loop der tijd zijn er natuurlijk gewoon onderdelen op en aan vervanging toe, zoals bijvoorbeeld de toevoer- en afvoerslangen. Tot slot komen lekkages door volle dakgoten ook veel voor. Dit soort lekkages zijn makkelijke te voorkomen en het is dus aan te raden deze regelmatig te onderhouden.

Tips: wat te doen bij lekkages?

Tip 1. Schakel een loodgieter in

Wanneer u last heeft van een lekkage, is het verstandig om meteen een loodgieter in te schakelen. Bij twijfel raden wij ook aan om gewoon de loodgieter te bellen. Er zit altijd wat tijd tussen het moment dat u de loodgieter heeft gebeld en dat hij er daadwerkelijk is. Door meteen te bellen zorgt u ervoor dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt en dus de schade beperkt houdt. Nadat u de loodgieter gebeld heeft kunt u zelf voorzorgmaatregelen nemen totdat de loodgieter voor de deur staat.

Tip 2. Vang het water op

Het kan even duren voordat de loodgieter bij u op de stoep staat. In de tussentijd kan er nog veel water lekken. Stap 2 is dan ook om het water meteen op te vangen met bijvoorbeeld een bak of emmer. Door het water op te vangen voorkomt u dat er meer (water)schade ontstaat. Heeft u een lekkage die langs een leiding naar beneden loopt? Dan raden wij aan om handdoeken op de plek rond de leiding. Mocht u te maken hebben met een heftige lekkage, dan raden wij aan om de hoofdkraan dicht te draaien.

Tip 3. Neem het zekere voor het onzekere

Vaak wordt het gevaar van een vochtplek onderschat. We horen vaak dat er gedacht wordt dat deze vochtplek ontstaan is door vocht van buitenaf die naar binnen komt. Dit kan natuurlijk voorkomen, maar wanneer het al die tijd toch een lekkage is geweest, bent u nog verder van huis. Om deze reden raden wij dan ook aan om het zekere voor het onzekere te nemen en de vochtplek te laten inspecteren door een specialist.

Tip 4. Voorkom overbodig sloopwerk

Zodra sommige mensen een lekkage spotten, zijn ze geneigd dit zelf op te lossen. Dit is echter niet aan te raden. Zodra u een muur openbreekt, omdat u denkt dat de lekkage hier zit, kunt u mooi voor de gek gehouden zijn. Zo kan de lekkage zich een aantal centimeter bevinden. Dit zorgt dus alleen maar voor onnodige schade en sloopwerk. Door een expert in te schakelen weet u zeker dat het op een goede en juiste manier gebeurd. Daarnaast beschikt de expert over speciale apparatuur waarmee de kern van de ‘onzichtbare’ lekkage makkelijk te vinden is.

Tip 5. Blijf van de lekkage af

Wanneer uw waterleiding lekt, is dit vaak het gevolg van heet zwakke of verouderde leiding. Wij raden dan ook af van de leiding af te blijven en te wachten tot de specialist er is. Wanneer u zelf probeert het lek de dichten, zonder enige kennis, kan het lek alleen maar groter worden. Wat meer schade met zich meeneemt.

Tip 6. Onderhoud

Een lekkage wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Net zoals met bijna alles om u heen, heeft ook uw leidingnetwerk, dakgoot of wasmachine onderhoud nodig. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren bent u de lekkage vaak voor.

Wat te doen bij een daklekkage?

Vallen er tijdens een regenbui dikke druppels in uw woonkamer of ziet u vieze gele kringen op uw plafond? Dan is hoogstwaarschijnlijk uw dak lek. Dan is het een goed idee om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wanneer u last heeft daklekkage en u hier niet iets aan doet op korte termijn kan dit namelijk de dakconstructie aantasten waardoor u uiteindelijk met hoge kosten komt te zitten.

Dus het eerste wat u moet doen als u lekkage constateert is kijken waar het lekt. Vervolgens kunt u ons bellen. Wij sturen dan direct een dakdekker naar u toe die het dak zal inspecteren. Als het gaat om een kleine reparatie zal de dakdekker dit direct kunnen uitvoeren. Wanneer het gaat om een grote reparatie zal er een vervolg afspraak gemaakt moeten worden op korte termijn. Wij zullen u dan een offerte aanbieden waar u op in kunt gaan. Wanneer u dit doet repareren wij uw dak op zeer korte termijn zodat de verdere schade beperkt worden en u niet meer tegen gele kringen hoeft aan te kijken.

Dak Montage Noord helpt u graag

Heeft u last van een lekkage van uw dak of dakgoot? Dak Montage Noord helpt u graag met het oplossen van de lekkage of het onderhoud hiervan. Neem direct contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Contact opnemen

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag gratis dakinspectie aan

 

Locatie Dak Montage Noord

VCA certificaat

Telefoon Dak Montage Noord

Dak Montage Noord

Tel: 050-2600008
Mobiel: 0651236154
 

E-mail: info@dakmontagenoord.nl

Postadres: De Vlasakker 36
9781 LH  Bedum
Bezoekadres: Verbindingsweg 21D
9781 DA  Bedum

Telefoonnummer Dak Montage Noord

E-mail Dak Montage Noord

Facebook Dak Montage Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag gratis dakinspectie aan

Dakbedekking

Dakreparatie

Dakonderhoud

Dakveiligheid

Dakrenovatie

Duurzame dakbedekking

Dakonderhoud

Beoordeling door klanten
9.1/10
 33 beoordelingen

VACATURE DAKDEKKER

Sitemap

Projecten

FAQ

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dakbedekking?
Vul dan het formulier in:

Dak Montage Noord Groningen