050-2600008

Dakdekkersbedrijf Dak Montage Noord

Wat te doen bij (dak)lekkage? 

Niemand zit natuurlijk te wachten op een lekkage. Lekkage kan namelijk veel schade met zich meebrengen, waardoor de kosten hoog op kunnen lopen. U doet er dan ook goed aan om het lek zo snel mogelijk aan te (laten) pakken. Het is hierbij van belang dat het lek op de juiste manier wordt verholpen, zodat het probleem zich in de toekomst niet nogmaals voordoet. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Welke belangrijke handelingen kunt u, zonder enige kennis van zaken te hebben, zelf ondernemen voordat de specialisten bij u op de stoep staan?  Dit alles leest u in deze blog: ‘Wat te doen bij (dak)lekkage?’ 

Hoe ontstaat een daklekkage? 

Om een probleem bij de kern aan te kunnen pakken, is het allereerst handig om te weten hoe dit probleem tot stand is gekomen. Wat is de oorzaak van de lekkage aan uw dak en hoe kan de ontstane situatie in de toekomst voorkomen worden?  
Een lekkage kan meerdere oorzaken hebben en er bestaan verschillende soorten lekkages: 

Achterstallig onderhoud. De meest voorkomende oorzaak is een lekkage die is ontstaan door achterstallig onderhoud. Wanneer u uw dak niet regelmatig onderhoudt of laat onderhouden door een dakspecialist, is de kan groot dat er een breuk ontstaat, waardoor u met uw voeten in het water staat.  
In de loop der tijd zijn onderdelen aan vervanging toe. Daarnaast komen lekkages door volle dakgoten ook veel voor. Dit soort lekkages zijn eenvoudig te voorkomen door de dakgoten tijdig te legen. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om uw goten regelmatig te onderhouden. 

Incidentele schade. Naast achterstallig onderhoud kan er natuurlijk ook een incident hebben plaats gevonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een storm, die ervoor heeft gezorgd dat er schade is ontstaan aan uw dakbedekking. In dit geval is het belang dat u tijdig contact opneemt met een specialist. Een klein lek in het dak kan namelijk grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan waterschade aan uw woning en houtrotvorming doordat het vocht in het houtwerk van uw woning is getrokken. Neem daarom direct contact op bij het vermoeden van een daklekkage! 
  

Contact opnemen

Tips: wat te doen bij daklekkages? 

Vallen er tijdens een regenbui dikke druppels in uw woonkamer of ziet u vieze gele kringen op uw plafond? Dan is hoogstwaarschijnlijk uw dak lek. Dan is het een goed idee om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wanneer u last heeft daklekkage en u hier niet iets aan doet op korte termijn kan dit namelijk de dakconstructie aantasten waardoor u uiteindelijk met hoge kosten komt te zitten. 
 

Tip 1. Schakel een dakspecialist in 

Hebt u lekkage geconstateerd? Probeer dan allereerst te kijken waar het lekt. Vervolgens is het verstandig om gelijk een specialist in te schakelen. Bij twijfel raden wij ook aan om een vakman te bellen. Dit omdat het vaak niet makkelijk is om met het blote oog de daklekkage op te sporen. Daarnaast zit er altijd wat tijd tussen het moment dat u de specialist heeft gebeld en het moment dat hij bij u op de stoep staat. Door meteen te bellen zorgt u ervoor dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt en dus de schade beperkt houdt. Nadat u de dakspecialist gebeld heeft, kunt u zelf voorzorgmaatregelen nemen totdat de specialist voor de deur staat. 

Tip 2. Vang het water op 

Het kan even duren voordat de dakspecialist bij u op de stoep staat. In de tussentijd kan er nog veel water lekken. Tip 2 is dan ook om het water meteen op te vangen met bijvoorbeeld een bak of emmer. Door het water op te vangen voorkomt u dat er meer (water)schade ontstaat. Heeft u een lekkage die langs een leiding naar beneden loopt? Dan raden wij aan om handdoeken op de plek rond de leiding.  

Tip 3. Neem het zekere voor het onzekere 

Vaak wordt het gevaar van een vochtplek onderschat. We horen vaak dat er gedacht wordt dat deze vochtplek ontstaan is door vocht van buitenaf die naar binnen komt. Dit kan natuurlijk voorkomen, maar wanneer het al die tijd toch een lekkage is geweest, bent u nog verder van huis. Zelfs een klein lek in het dak kan namelijk grote gevolgen hebben. Om deze reden raden wij dan ook aan om het zekere voor het onzekere te nemen en de vochtplek te laten inspecteren door een specialist. 

Tip 4. Voorkom overbodig sloopwerk 

Zodra mensen een lekkage spotten, zijn ze veelal geneigd dit zelf op te lossen. Dit is echter niet aan te raden. Zodra u een muur of uw dakbekleding openbreekt, omdat u denkt dat de lekkage hier zit, kunt u mooi voor de gek gehouden worden. Daklekkages zijn namelijk lastig op te sporen. Dit zorgt dus alleen maar voor onnodige schade en sloopwerk. Door een expert in te schakelen weet u zeker dat het op een goede en juiste manier gebeurt. Daarnaast beschikt de expert over speciale apparatuur waarmee de kern van de ‘onzichtbare’ lekkage makkelijk te vinden is. Hiermee wordt de kans op verslechtering van de schade automatisch geminimaliseerd.  

Tip 5. Blijf van de lekkage af 

Wanneer uw dak lekt, is dit vaak het gevolg van zwakke of verouderde dakbedekking. Wij raden dan ook aan om van de bedekking af te blijven en te wachten tot de specialist er is. Wanneer u zelf probeert het lek de dichten, zonder enige kennis, kan het lek alleen maar groter worden. Wat meer schade met zich meebrengt. 

Tip 6. Onderhoud 

Een lekkage wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Uw dak heeft, net als uw leidingnetwerk, dakgoot en wasmachine, onderhoud nodig. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren bent u de lekkage vaak voor, waardoor u uw geld kunt besteden aan de leukere dingen in het leven.  

Dak Montage Noord helpt u graag 

Heeft u last van een lekkage van uw dak of dakgoot? Dak Montage Noord helpt u graag met het oplossen van de lekkage of het onderhoud hiervan. Als het gaat om een kleine reparatie zal de dakdekker dit direct kunnen uitvoeren. Wanneer het gaat om een grote reparatie zal er een vervolg afspraak gemaakt moeten worden op korte termijn. Wij zullen u dan een offerte aanbieden waar u op in kunt gaan. Wanneer u dit doet repareren wij uw dak op zeer korte termijn zodat de verdere schade beperkt worden en u niet meer tegen gele kringen hoeft aan te kijken. Neem direct contact op en we bespreken de mogelijkheden. 

Contact opnemen

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag hier uw offerte aan 

Locatie Dak Montage Noord

Sitemap

Projecten

FAQ

Privacy verklaring

VCA certificaatVerbidak Vereninging Dakbeddingsbranche Nederland
 

Telefoon Dak Montage Noord

Dak Montage Noord

Tel: 050-2600008
Mobiel: 0651236154
 

E-mail: info@dakmontagenoord.nl

Dak Montage Noord
8.8 / 10 - 33 Beoordelingen

Post- en bezoekadres: Industrieweg 43
9781 AC  Bedum

 

 

Dak Montage Noord

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 - 42 reviews

Telefoonnummer Dak Montage Noord

E-mail Dak Montage Noord

Facebook Dak Montage Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag hier uw offerte aan 

VACATURE DAKDEKKER

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dakbedekking?
Vul dan het formulier in:

 

Dak Montage Noord Groningen